Kapel van Hoog Soeren

De Kapel van Hoog Soeren

De schilderachtige Kapel aan de Klinkenberg in Hoog Soeren is al meer dan 100 jaar een gezichtsbepalend gebouw in de rustieke en sfeervolle nederzetting vlakbij Apeldoorn. Centraal gelegen in het midden van het Veluws natuurgebied op circa 85 meter boven de zeespiegel is het één van de hoogst gelegen protestantse kerkgebouwen van Nederland en markantste gebouwen in de omgeving van Apeldoorn. Of het nu een prachtige zonnige zomerdag is of het heeft in de winter net gesneeuwd, de Kapel en de omgeving geven extra glans aan jullie huwelijksdag.

Interieur

De Kapel is in 2003 door de gemeente Apeldoorn aangewezen als één van de locaties voor het voltrekken van burgerlijke huwelijken. Ook voor kerkelijke huwelijken is de Kapel uitermate geschikt. In het jaar 2000 is het gebouw geheel gerenoveerd en uitgebreid. Het interieur van de kerkzaal is geheel vernieuwd. Een prachtige ruimte met 140 zitplaatsen die voor vele doeleinden geschikt is. In de kerkzaal staan een orgel en een piano die gebruikt kunnen worden bij jullie ceremonie of kerkelijke inzegening.

Voorzieningen

De Kapel is voorzien van modern sfeervol meubilair. Centrale verwarming zorgt voor een aangenaam klimaat. In de zijvleugel is een gelijkvloerse hoofdingang, garderobe, consistorie, keuken en invalidentoilet. De preekstoel en het liturgisch centrum staan tegen de lange wand. De stoelen staan in u-vorm hier omheen.

Bij de ingang is een ontmoetingsruimte gecreëerd. De ruimte kan in overleg naar jullie wensen flexibel worden ingericht.

Jullie kunnen gebruik maken van een geluidsinstallatie met 2 microfoons.  Ook is er de mogelijkheid om CD’s en/of MP3-bestanden af te spelen. De ceremonie of viering kan ook worden opgenomen. Wij doen er alles aan om er een onvergetelijke dag van te maken.